Skip the navigation

Abundance bowl med cashew currysaas

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Abundance Bowl with Curried Cashew Sauce

Duration
Totalt0min

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

2 cups (380g)

brown rice

4 cups (960ml)

filtered water

1 teaspoon

sea salt, plus more to taste

finely chopped flat-leaf parsley

1 tablespoon

fresh lemon juice

freshly ground black pepper, plus more to taste

1 large

head cauliflower, trimmed, and cut into florets

3 tablespoons

extra-virgin olive oil

sea salt, plus more to taste

10 10

brussels sprouts

1 tablespoon

extra-virgin olive oil

natural salt, plus more to taste

1 tablespoon

grapseed or olive oil

1 cup (150g)

diced yellow onion

1 tablespoon

minced garlic (3 cloves)

1 teaspoon

sea salt

1 cup

filtered water

1 1/2 (210g) cups

raw unsalted cashews

1 teaspoon

minced fresh ginger, plus more to taste

hot yellow curry powder, plus more to taste

cayenne pepper, plus more to taste

2 (150z/439g) tins

chickpeas, drained and rinsed

sea salt

freshly ground black pepper

3 cups

shredded purple cabbage (1/4 small head)

2 tablespoons

extra-virgin olive oil

sea salt

pinch of freshly ground black pepper

2 medium

avocados, peeled, pitted, and sliced

1 cup (140g)

crushed raw or roasted cashews

flat-leaf parsley leaves

1 1

lime, cut into 6 wedges

Steg för steg

  1. Koka ris, vatten och salt i en riskokare, eller laga riset på spisen genom att kombinera ris, vatten och sal i en medelstor kastrull. Koka upp och sätt sedan ner värmen till låg, och när vätskan slutar koka och bara sjuder lätt sätter du på locket. Koka riset med locket på (utan att lyfta på det) i ca 45 minuter. Riset ska vara kokt och lite segt.

  2. Om det är kokt men det fortfarande finns kvar vatten på botten av grytan låter du vattnet rinna av.

  3. Sätt tillbaka locket om riset inte är helt kokt, (om det fortfarande finns vatten kvar), eller tillsätt 1/4 kopp vatten och koka ytterligare 10 minuter tills det är helt kokt.

  4. När riset är helt kokt tar du bort grytan från värmen, låter locket vara kvar och låter grytan stå i ca 15 minuter. Rör om med en gaffel och lägg i persilja och citronsaft. Smaksätt med salt och peppar efter smak.

  5. Förvärm ugnen till 220 °C och lägg ett bakpapper eller silikonunderlägg på en stor bakplåt för att göra den rostade blomkålen.

  6. Lägg blomkålsskivorna i en stor skål. Blanda skivorna försiktigt med olivolja, salt och peppar tills de är jämnt överstrukna och lägg sedan i ett enda lager på bakplåten. Rosta i 15 minuter, vänd sedan på dem och baka sedan i ytterligare 10 till 15 minuter tills blomkålen är lätt karamelliserad på kanterna och mjuk. Ta ur blomkålen från ugnen och krydda med salt och peppar efter smak.

  7. Sänk ugnstemperaturen till 180 °C och lägg i ytterligare ett bakpapper eller silikonunderlägg i en bakplåt för att göra chipsen på brysselkålsgroddar. Skär av nederdelen på varje grodd och avlägsna ytterbladen. Skär av ytterligare av nederdelen och ta bort nästa lager av blad. Fortsätt att skära och skala bort bladen tills du når det sista lagret.

  8. Blanda bladen försiktigt med olivolja och salt och lägg dem sedan i ett enda lager på bakplåten. Rosta i cirka 10 minuter tills bladen är brynta och krispiga. Ta ut ur ugnen och sänk ugnstemperaturen till 150 °C för att värma den rostade blomkålen och brysselkålsgroddarna innan serveringen.

  9. Sautera lök och vitlök med oljan i en stekpanna över medelhög värme i ca 5 minuter tills löken är mjuk och genomskinlig för att göra cashewsåsen. För över den kokta lökblandningen till mixerbehållaren till din KitchenAid® Power Plus®-blender med salt, vatten, cashewnötter, citronsaft, ingefära, cuurypulver och cayennepeppar. Sätt på locket och mixa i 30 till 60 sekunder med variabel hastighet 10 tills den är mjuk och krämig. Justera ingefära, currypulver och cayennepeppar efter smak. Ställ åt sidan.

  10. Blanda kikärterna med olivolja, salt och peppar i en skål och ställ åt sidan. Blanda rödkålen med persilja, citronjuice, salt och peppar i en skål.

  11. Ställ ut 6 djupa skålar för att blanda allt tillsammans. Placera lika mängd ris, kikärter, rostad blomkål, kål, spritkål och avokado i varje skål. Skeda upp 2 matskedar av cashewsås i varje skål, eller använd en pressflaska. Toppa varje skål med krossade cashewnötter och persilja. Servera med limeklyftor och ställ resterande cashewsås på bordet.

  12. In a bowl, toss the red cabbage with the parsley, lemon juice, salt, and pepper.

  13. To assemble, lay out 6 deep bowls. Place an equal amount of the rice, chickpeas, roasted cauliflower, cabbage, Brussels sprouts, and avocado into each bowl. Spoon 2 tablespoons of the cashew sauce on top of each bowl, or use a squeeze bottle. Top each bowl with crushed cashews, and parsley leaves.

  14. Serve with lime wedges, and pass remaining cashew sauce at the table.