- 1886 -

DEN REVOLUTIONERANDE UPPFINNINGEN
Det började med att en kvinna fick en idé

Hennes namn var Joséphine Cochrane och hon revolutionerade matlagningsvärlden.
År 1886 patenterade hon en uppfinning som med tiden skulle bli den diskmaskin så som vi känner den idag. Nio av hennes otroliga maskiner visades, såldes och användes i restauranger. Vissa hamnade på välrespekterade lyxhotell, såsom Baltimore Hotel i New York och Tremor och Palmer House i Chicago. De här första modellerna såldes för mellan 700 och 1000 dollar. Driven av en önskan att popularisera sin uppfinning anpassade Joséphine en modell för hushållsbruk, som såldes för 350 dollar. Detta var strax före sin död 1913.

DEN REVOLUTIONERANDE UPPFINNINGEN
EN LEGEND FÖDS

- 1919 -

EN LEGEND FÖDS
Den första köksmaskinen och hur märket föddes

För nästan hundra år sedan uppfann ingenjören Herbert Johnson en mirakulös maskin som skulle komma att revolutionera livet för matlagningsexperter och gourmeter, ”H-5”, den första hushållsäggvispen. När hustrun till en av företagscheferna testade den hittade hon omedvetet på varumärkesnamnet när hon utbrast: ”Det spelar ingen roll vad ni kallar det, det är det bästa kökshjälpmedlet [Kitchen Aid] jag någonsin har haft”. KitchenAid föddes. Med tiden, och med inspiration från den professionella världen, har varumärket fortsatt att uppfinna och förbättra innovativa lösningar för gourmeter och kockar.

- 1927 -

STJÄRNORNAS KÖKSMASKIN
Utbredd popularitet och försäljning som slår rekord

Modellen som kom efter H-5 blev genast populär och 20 000 exemplar såldes under de första tre åren den fanns på marknaden. Bland tidiga användare av KitchenAid köksmaskiner återfinns kända namn som John Barrymore, Marion Davies, E.I. DuPont, Henry Ford, Myrna Loy, Frederick March, Ginger Rogers och New Yorks guvernör Al Smith, som alla insåg maskinens förträfflighet.

STJÄRNORNAS KÖKSMASKIN
DESIGNEXPERTEN

- 1936 -

DESIGNEXPERTEN
Förbindelsen av stil och den senaste tekniken

Egmont Arens, redaktör för tidskriften Creative Arts och berömda Vanity Fair, en av världens mest ansedda tidskrifter, var också en världsberömd designer. Under flera år delade han med sig av sin kompetens till KitchenAid. Han utformade tre av de mest eleganta modellerna, bland annat den berömda ”K”, som är kult idag. Hans skapelser betraktas som banbrytande och har vunnit flera designpriser och de finns utställda på ett flertal museer. Mer än 60 år senare liknar KitchenAids köksmaskiner fortfarande de som designades av Arens, vilket är ett bevis på hans aktningsvärda visionära talang.

- 1941 -

TIDLÖS DESIGN …
… som inte har förändrats

K5A lanserades strax före andra världskriget och … alla tre Arens-designade köksmaskiner förblir idag näst intill oförändrade. De visas på museer runt om i världen och har vunnit stora utmärkelser för sin enastående design.

TIDLÖS DESIGN …
DET GENIALA KOMMER IN I KÖKET

- 1949 -

DET GENIALA KOMMER IN I KÖKET
KD-10 Josephine Garis Cochranes dröm blev sann

Lockad av potentialen hos Josephine Garis Cochranes patent, förbättrar KitchenAid prestandan och utformar diskmaskinen KD-10 som lanserades i vitt och rosa! Dess funktioner överträffar den fantastiska designen: KD-10 har revolutionerande ny teknik för tiden, och ligger fortfarande till grund för alla diskmaskiner. Produkten är anmärkningsvärd i alla avseenden och dess prestanda är i nivå med somliga av dagens apparater. Faktum är att KD-10 fortfarande används på sina ställen.

- 1994 -

EN VÄRLD AV FÄRGER
Glada färger är kännetecknande för KitchenAid

Smak och färg
År 1955, för första gången i köksapparaternas helt vita värld, kläddes köksmaskinen i strålande färger: Rosenrosa, solgul, skogsgrön, satängkrom och antik koppar … År 1994 utökades paletten och följer de nya modellernas popularitet. Röd, koboltblå, äppelgrön, gul, antracitgrå och till och med orange … till kockars stora glädje överallt.

EN VÄRLD AV FÄRGER
KITCHENAIDS ÅTAGANDE

- 2003 -

KITCHENAIDS ÅTAGANDE
Kvinnans sak…

Ett globalt åtagande: Programmet Cook for the Cure
KitchenAid introducerade sitt första sortiment som kombinerar små och större hushållsapparater, som alla är inspirerade av stilen, utformningen och den utomordentliga, professionella prestandan hos KitchenAids legendariska matberedare. KitchenAids professionella sortiment, det bästa av varumärkets produktsortiment, består av åtta större apparater, inklusive en diskmaskin i rostfritt stål med en särskild matt metallic yta.
Under samma år inledde KitchenAid sitt samarbete med Susan G. Komen Foundation för att stödja kvinnor i kampen mot bröstcancer. För att fira det nya samarbetet lanserade KitchenAid ett specialsortiment i rosa, där en del av intäkterna går till stiftelsen.

- 2007 -

EN VÄRLD AV EXPERTIS OCH KUNSKAP
Kulinariska entusiaster går samman

Europa omfamnar KitchenAid
KitchenAids vitvaror kommer till Europa. Ett komplett sortiment av inbyggda KitchenAid-produkter lanserades i Europa för att locka den exklusiva marknaden och passionerade gourmeter. Efter att först dykt upp på den franska och den italienska marknaden år 2007 spred de sig sedan snabbt över Europa.

EN VÄRLD AV EXPERTIS OCH KUNSKAP
FIRAR 90 ÅR AV KULINARISK EXPERTIS

- 2009 -

FIRAR 90 ÅR AV KULINARISK EXPERTIS
Nya recept och en mycket speciell färg

KitchenAid firade, med ett oöverträffat professionellt arv, 90 år av robusthet, prestanda, design och generositet och ville dela högtidsdagen med såväl kulinariska entusiaster som experter och nybörjare i en ny KitchenAid kokbok, vackert illustrerad av den kända belgiska fotografen Tony Le Duc. En samlarupplaga av den symboliska KitchenAid Artisan-köksmaskinen producerades för tillfället i fantastisk äppelröd.

- 2010 -

INNOVATIVA CHEF TOUCH
Professionella tekniker in i hemmet

KitchenAid presenterade stolt Chef Touch …
Ett innovativt matlagnings- och förvaringssystem för hushållet som tar fram det bästa i alla recept, både nya och gamla. För första gången någonsin kan hemmakockar laga sous vide, en sofistikerad matlagningsteknik av hög kvalitet och med låg temperatur som främjar kulinarisk kreativitet. Färska ingredienser vakuumförseglas i påsar tillsammans med smaksättning och kryddor och tillagas i ångugn vid mindre än 100 °C för att bevara vattnet och de näringsämnen som förekommer naturligt i livsmedel. Detta gör dem oerhört möra, saftiga, färgstarka, smakrika – och så mycket hälsosammare.

INNOVATIVA CHEF TOUCH
ETT REVOLUTIONERANDE SYSTEM

- 2011 -

ETT REVOLUTIONERANDE SYSTEM
Kvalitetsdesign känns igen

Red Dot Award
Det innovativa KitchenAid Chef Touch-systemet vann Red Dot-utmärkelsen, en av de mest framstående internationella produktdesignutmärkelserna, där en panel av högt respekterade experter gav sin kvalitetsstämpel åt denna revolutionerande produkt som tar in sous vide-matlagning i hemmet.

- 2012 -

MIXA MED DET BÄSTA
Kraft ända ut i dina fingertoppar

Kvantitet plus kvalitet
KitchenAid introducerade den nya Artisan köksmaskinen med 6,9 l skål på hävarm, som är den mest kraftfulla och hållbara, tystaste och helt enkelt den bästa köksmaskinen i sin klass. Med en motor på 1,3 hk som blandar extra stora mängder snabbt och effektivt i en 6,9 l skål i polerat rostfritt stål så är hög prestanda helt enkelt garanterad. Denna modell vann utmärkelsen KuchenInnovation des Jahres 2012, för sin kvalitet, funktion och design. 2000-talet kommer att fortsätta att se KitchenAid i spetsen för produktinnovation och kvalitet. Gourmetkockar kan lita på ett komplett utbud av vitvaror och köksredskap. Med inspiration i den professionella världen följer dessa nya apparater varje steg i kulinarisk upplevelse - förberedelse, matlagning, bevaring och rengöring. KitchenAid kombinerar den senaste tekniken med djärv design och gör samtidigt hemmamatlagningen för vänner och familj verkligt passionerande.

MIXA MED DET BÄSTA
ETT FULLSTÄNDIGT SORTIMENT AV STORA OCH SMÅ HUSHÅLLSAPPARATER

- 2013 -

ETT FULLSTÄNDIGT SORTIMENT AV STORA OCH SMÅ HUSHÅLLSAPPARATER
Från bevarande till beredning till matlagning

KitchenAid lanserade ett nytt Vertigo-sortiment med kylskåp och vinkylar, snygga hushållsapparater som garanterar utmärkt förvaring och som kan monteras i alla kök.
I lanseringen ingick även mindre hushållsapparater med nya Artisan-sortimentet som består av en 4 l matberedare, vattenkokare, sladdlös mixer, brödrostar för 2 och 4 skivor och matberedare för 17,5 och 20 dl.

- 2015 -

EN OMVANDLING FÖR STÖRRE APPARATER OCH EN REVOLUTIONERANDE START FÖR DE MINDRE
Ett år med stora förändringar

KitchenAid Artisan matberedare är en verklig revolution i köket. De nya allt-i-ett-apparaterna som sätter kreativitet och enkelhet främst är utformade för att hantera alla förberedelser av en måltid – från att hacka, till att blanda, till själva matlagningen.
2015 designade KitchenAid även om utseendet på hushållsapparaterna och var särskilt noga med detaljer, kvalitet och hantverk, samtidigt som den professionella prestandan är garanterad.

EN OMVANDLING FÖR STÖRRE APPARATER OCH EN REVOLUTIONERANDE START FÖR DE MINDRE
RÅDET SOM TAR MAT PÅ ALLVAR

- 2016 -

RÅDET SOM TAR MAT PÅ ALLVAR

KitchenAid skapade rådet som tar mat på allvar (Serious About Food Council), som är den högsta gruppen av experter, pionjärer och innovatörer. Det är en garanti och en nyskapande, utomordentlig resurs för att upptäcka världens gourmetmat. En kock, en designer och en matälskare. Tre olika personligheter som speglar KitchenAids mål: att få den bästa inblicken och de bästa förslagen från proffsen för att skapa ikoniska produkter som låter passionerade gourmeter uttrycka sin kreativitet.
Medlemmarna i rådet som tar mat på allvar ger en exklusiv inblick i de mest innovativa trenderna och samlar guldkorn och inspiration från hela världen, så att du kan låta din kulinariska fantasi flöda och ta del av all härlig inspiration. Internettidskriften ger ovärderliga tips om hur du lagar utsökta rätter och upptäcker originella lokala råvaror. Du kan läsa berättelser om mat och designtrender och hitta en gemenskap som kan inspirera dig och även låta dig inspirera andra.
Om du tar mat på allvar är KitchenAid och rådet som tar mat på allvar dina främsta bundsförvanter.

- 2019 -

VI FIRAR 100 ÅR AV MATLAGNING

Vår hundraårsdag handlar inte bara om oss. Det är också ett stort tack till er alla som har inspirerat varumärket sedan 1919. Vi är glada över att kunna se tillbaka på hur KitchenAid har förvandlat hemmets hjärta. Vi uppmanar alla att fira den skaparanda som utan tvekan kommer att inspirera varumärket till ett till århundrade.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.