Pastamaskin för italiensk mat

Älskar du italiensk mat? Testa att göra din egen pastadeg. Du behöver inte en pastamaskin för att kavla snygga ark, utan med lite tålamod kan du göra det på traditionellt sätt med en brödkavel. Men det är mycket enklare med en pastamaskin – och ännu enklare med en elektrisk pastamaskin.

Så här gör du pastadeg med köksmaskinen

Det är anmärkningsvärt enkelt att göra pastadeg, du behöver bara mjöl och ägg (eller din egen variant av dessa klassiska ingredienser). Så här gör du:

1– Lägg mjöl och salt i skålen på köksmaskinen.
2– Fäst skål och flatblandare.
3– Vrid till hastighet 2 och tillsätt successivt ägg och lite vatten.
4– Blanda i 30 sekunder.
5– Stäng av köksmaskinen och byt ut flatblandaren mot degkroken.
6– Vrid till hastighet 2 och knåda i 2 minuter.
7– Låt degen vila.

Ultimat pastamaskin: Set med pastatillskärare och pastavals i 3 delar

Om du vill bemästra konsten att göra perfekt pasta hemma är det här setet med pastatillskärare och pastavals i tre delar något för dig. De här tillbehören i kommersiell klass är tillverkade av rostfritt stål för professionella resultat. Först kavlar du ut degen med pastavalsen och sedan matar du in den i tillskäraren för spaghetti eller fettucine i olika tjocklekar.

Så här gör du perfekta ark med pastavalsen

1– Ställ in hastighet 0 på köksmaskinen.
2– Sätt in pastavalsen i frontfästet.
3– Dela upp degen i bitar och platta till den lite hjälpligt med händerna.
4– Börja kavla med den största tjockleken (valsinställning 1).
5– Strö över lite mjöl på degen för att undvika att den klibbar.
6– Vrid till hastighet 2 på köksmaskinen och börja mata in deg i valsarna.
7– Vik degen på hälften och kavla på nytt. Upprepa tills degen täcker valsens bredd.
8– Öka till valsinställning 3 och vidare stegvis i inställningarna för att få tunnare och tunnare ark.

Hur tjockt ska jag kavla pastadegen?

Tjockleken på pastaarket beror på vilken typ av pasta du ska göra. Spaghetti eller bandspaghetti ska till exempel göras av ganska tjocka ark. Om du gör tortellini eller linguini måste den kavlade degen vara tunn och nästan genomskinlig. Här är en praktisk guide:

Kul med pastamaskinen och formpressen

Vilken är favoriten i din familj? Testa att göra pasta med formpressen – 6 olika former. Med sex utbytbara skivor är det här nyckeln till att göra spaghetti, bucatini, rigatoni, fusili, eller små eller stora makaroner. Den här pastamaskinen kan användas med valfri köksmaskin (utom den professionella köksmaskinen på 6,9 l). Mata in degen och dra med trådskäraren för att skära av nudlarna. Lätt som en plätt? Nästan! 

Vår pastatorkställning ger dig plats

Att torka pasta tar mycket plats i köket. Du kan hänga upp den över en stol eller lägga på en arbetsyta, men det är mycket mer praktiskt med en pastatorkställning. Vår torkställning frigör plats på arbetsbänken och gör att pastan torkar jämnt. Spiralen ger dig över 3 meters torkyta. Använd staven till att lyfta trådarna från pastamaskinen. Sedan kan du bara njuta av din kreation.

Goda och ovanliga pastarecept

Har du tröttnat på bolognese och tortellini? Färsk pasta är så mångsidigt att det passar med nästan vad som helst. Från rejäla vintergrytor till lätta, fräscha rätter. Här finns några idéer att prova.

top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.