Pastamaskin för italiensk mat

Älskar du italiensk mat? Testa att göra din egen pastadeg. Du behöver inte nödvändigtvis en pastamaskin för att kavla snygga ark. Med lite tålamod kan du göra det på traditionellt sätt med en brödkavel. Men det är mycket enklare med en pastamaskin – och ännu enklare med en elektrisk pastamaskin.

Så här gör du egen pastadeg med din köksmaskin

Det är anmärkningsvärt enkelt att göra pastadeg. Du behöver bara mjöl och ägg (eller din egen variant av dessa klassiska ingredienser). Så här gör du:

1– Lägg mjöl och salt i köksmaskinens skål.
2– Fäst skål och paddeldel (flatblandare).
3– Vrid till hastighet 2 och tillsätt successivt ägg och lite vatten.
4– Blanda i 30 sekunder.
5– Stäng av köksmaskinen och byt ut flatblandaren mot degkroken.
6– Vrid till hastighet 2 och knåda i två minuter.
7– Låt degen vila.

Eggs and flour in a mixing bowl with a paddle attachment

Förvandla din köksmaskin till en elektrisk pastamaskin

Nu när du har gjort pastadegen är det dags att kavla den. Du kan testa att göra det med en kavel, men du får allra bäst resultat med en pastamaskin, eftersom den har en pastavals i rostfritt stål och flera skärtillbehör.

Och du behöver inte köpa någon extra köksutrustning för att kavla och skära till din egen färska pasta. Din pålitliga köksmaskin kan sköta allt för dig.

Stand mixer with pasta cutters and roller 3 piece set

Ultimat pastamaskin: Set med pastatillskärare och pastavals i 3 delar

Om du vill bemästra konsten att göra perfekt pasta hemma är det här setet med pastatillskärare och pastavals i tre delar något för dig. De här tillbehören i kommersiell klass är tillverkade av rostfritt stål för att enkelt ge professionella resultat. Kavla först ut degskivorna med pastavalsen till den tjocklek du vill ha. Sedan kan du antingen använda arken för att göra lasagne eller ravioli, eller använda skärtillbehören för att göra spaghetti eller fettuccini.

Red mixer with pasta sheet roller attachment

Så här gör du perfekta ark med pastavalsen

1– Ställ in hastighet 0 på köksmaskinen.
2– Sätt in pastavalsen i frontfästet.
3– Dela upp degen i bitar och platta till den lite hjälpligt med händerna.
4– Börja kavla med den största tjockleken (valsinställning 1).
5– Strö över lite mjöl på degen för att undvika att den klibbar.
6– Vrid till hastighet 2 på köksmaskinen och börja mata in deg i valsarna.
7– Vik degen på hälften och kavla på nytt. Upprepa tills degen täcker valsens bredd.
8– Öka till valsinställning 3 och vidare stegvis i inställningarna för att få tunnare och tunnare ark.

Pasta roller how to

Hur tjockt ska jag kavla pastadegen?

Tjockleken på pastaarket beror på vilken typ av pasta du ska göra. Spaghetti eller bandspaghetti ska till exempel göras av ganska tjocka ark. Om du gör tortellini eller linguini måste den kavlade degen vara tunn och nästan genomskinlig. Här är en praktisk guide till inställningarna för vår pastavals:

Kul med pastamaskinen och formpressen

Vilken pastaform är din familjs favorit? Testa att göra den med pastapressen – sex olika former. Med sex utbytbara skivor är det här nyckeln till att göra proffsig spaghetti, bucatini, rigatoni, fusili, eller små eller stora makaroner. Den här fiffiga pastamaskinen kan användas med valfri köksmaskin från KitchenAid (utom den professionella köksmaskinen på 6,9 l). Mata in den hemgjorda pastadegen du har gjort med köksmaskinen och för den sedan runt trådskäraren för att skära pastan. Lätt som en plätt? Nästan! Det är riktigt roligt.

Different pasta shapes made with pasta press

Se till att pastan inte klibbar ihop

Alla som har gjort pasta vet att det är viktigt att separera pastan efter att den har klippts, och att låta den hänga och torka i minst 15 minuter innan de kokas. På så sätt behåller den sin form, och du undviker att den fastnar ihop och klumpar sig när du kokar den. När pastan är helt torkad kan du tillaga den direkt enligt ditt favoritrecept eller förvara den i en lufttät behållare och använda den upp till några månader senare.

Fresh homemade spaghetti strands

Vill du göra glutenfri pasta? Inga problem.

Vetemjöl – som innehåller gluten – ansågs tidigare vara en nödvändig ingrediens i pasta. Det är definitivt inte fallet längre. Det finns gott om alternativ som du kan använda i en pastadeg för att göra god, glutenfri, färsk pasta.

Tapiokamjöl, rismjöl och potatismjöl fungerar utmärkt som ersättning och går bra att använda med pastamaskiner och tillskärare. Så du behöver absolut inte gå miste om dina favoriträtter med hemgjord pasta.

Homemade fresh pasta cooking

Så här väljer du

Vilken pastamaskin passar dig?

Pastapress gourmet 5KSMPEXTA Pastavals och skärare i 3 delar 5KSMPRA Pastavals 5KSMPSA
kr 2.820,00 kr 2.730,00 kr 1.560,00
HANDLA HANDLA HANDLA
Kavla ut degen Nej Ja Ja
Skära spaghetti Ja Ja Nej
Skära fettuccini Nej Ja Nej
Skära bucatini Ja Nej Nej
Skära rigatoni Ja Nej Nej
Skära fusilli Ja Nej Nej
Stor macaroni Ja Nej Nej
Liten macaroni Ja Nej Nej
Garanti 2 år 2 år 2 år

Var en passionerad pastatillverkare

Konsten att göra pasta tillfredsställer alla sinnen. Det är inte snabbt och enkelt, men det gör det ännu mer tillfredsställande. När du har hittat ett pastarecept och en metod som passar dig kommer du att se fram emot att rulla upp ärmarna och göra det igen. Tänk på köket en fristad där du kan njuta av varje stund när du mäter, blandar, mixar, kavlar, bankar, strör och skär. Det känns, luktar, och smakar underbart.

Making homemade pasta

Goda och ovanliga pastarecept

Har du tröttnat på bolognese och tortellini? Färsk pasta är så mångsidigt att det passar med nästan vad som helst. Från rejäla vintergrytor till lätta, fräscha rätter. Här finns några idéer att prova.

Varför rostfritt stål?

Som du ser är våra pastadelar till köksmaskinen tillverkade av rostfritt stål. Det innebär att de kan stå emot repor, lukt och fläckar. Köksmaskinens delar i rostfritt stål håller i åratal. Det ger dig mer än tillräckligt med tid för att få ut mesta möjliga av dem och skapa ditt eget signaturrecept.

Stainless steel pasta maker attachment with pasta dish

Precis rätt tjocklek

Det är svårt att få en jämn tjocklek på pastadegen när du kavlar för hand. Det är då en pastavalsmaskin kommer väl till pass. Anslut den till köksmaskinens frontfäste och sätt igång. Om du plattar till varje degbit lätt med handen kan du sedan mata den genom maskinen (strö över lite mjöl varje gång så att degen inte fastnar). Börja med den högsta av de åtta inställningarna och fortsätt genom att vika degen dubbel och mata in den igen tills den har fått önskad tjocklek.

Pasta roller attachment different pasta thickness

Testa att göra ravioli

Om ravioli är din favorit kan du förvandla den hemgjorda pastadegen till vackra raviolipaket. Kavla pastan med pastavalsen ungefär till inställning 5. Gör sedan paketen för hand om du inte har en ravioliform. Lägg ungefär en tesked fyllning på pastan, platta ut den och skär med en pasta- eller pizzaskärare till fina små paket.

ravioli

Rent och snyggt i köket

Varför inte använda en pastatorkställning för att slippa ha färsk pasta hängandes på klädhängare eller till och med på stolsryggar! Med en spiraldesign får du upp till tre meter torkutrymme, och den ger mer än tillräckligt med plats och luftflöde. Det innebär att du kan hålla köket rent och snyggt. Vår pastapress levereras i en praktisk förvaringsväska så att du kan ha alla skivdelar och tillbehör på samma plats. Det finns en plats för allt, så du kan alltid ha koll på var delarna är och vara redo för nästa gång.

Pasta press attachment on a black mixer

Du kan göra så mycket mer med delarna till din köksmaskin

Är du redo att utöka din repertoar? Med vårt spännande utbud av köksmaskinsdelar kan du skapa allt från falafel till korv och från glass till fruktjuice. Du kan till och med göra eget mjöl. De är enkla att montera och fästa, och rätt vad det är blir komplicerade recept enklare, förberedelserna snabbare och matlagningen ett rent nöje. 

Stan mixer with ice cream maker attachment making ice cream
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.