Köttkvarnar för läckra rätter

Älskar du att laga nyttig mat? Börja från början och omvandla ingredienserna med en köttkvarn. De här stadiga delarna till köksmaskinen (säljs separat) mal kött, grönsaker, brödsmulor och mycket mer så att du får färska och kreativa rätter.

Extra kraftig köttkvarn i metall

Du kan få en kvalitetsmalning på kortare tid med köttkvarnen och korvhornet. Det här är främst en köttkvarn och därför kan kyckling, kalkon, fläsk och nötkött malas snabbt och enkelt. Den här robusta och hållbara kvarnen gör också arbetet lättare med fisk, brödsmulor, kryddor och örter till korv och hamburgare i pubstil. Bli expert på malning av grönsaker och frukt till salsa, köttlösa hamburgare och andra rätter.

Food grinder grinding vegetables

Så här använder du köttkvarnen i metall

Du kan styra resultatet med hjälp av en valfri malningsskiva i rostfritt stål:

 • Fin: tillagat kött, till pålägg, hårda ostar, brödsmulor
 • Medium: rått eller tillagat kött och kött till korv
 • Grovt: rått kött till hamburgare och chili eller grönsaker till salsa och såser

När du har fäst skivan väljer du hastighet 4 på köksmaskinen för att starta och trycka in ingredienserna med packaren.

Meat grinder on cream mixer grinding meat

Tips för en ren malning

Förbered och blanda allt i förväg och se till att ingredienserna är väl kylda. Den kalla temperaturen hjälper dig att få en ren malning. Du kan lägga alla ingredienser i frysen i 10 minuter eller själva köttkvarnen i kylen eller frysen innan du börjar. 

Red mixer with meat grinder

Så här väljer du köttkvarn

Köttkvarn i metall 5KSMMGA Köttkvarn 5KSMFGA
kr 1.999,00 kr 1.699,15 kr 1.599,00 kr 1.359,15
SHOPPA NU SHOPPA NU
Kvarn Tillverkad i aluminium med kniv i rostfritt stål och malningsskivor Tillverkad av plast med kniv i rostfritt stål och malningsskivor
Vad du kan göra? Maler kött, hårda ostar och grönsaker för att göra hamburgare, korv, köttfärslimpor, nötköttstartar, tonfisktartar, ravioli eller fyllning till dumpling. Dessutom kan du göra köttfria hamburgare, salsa och chutneys, pålägg, blomkålsris och barnmat. Maler kött, hårda ostar och grönsaker för att göra hamburgare, korv, köttfärslimpor, nötköttstartar, tonfisktartar, ravioli eller fyllning till dumpling. Dessutom kan du göra köttfria hamburgare, salsa och chutneys, pålägg, blomkålsris och barnmat.
Vad finns i förpackningen? Tre malningsskivor – grov, medel, fin; två korvhorn; större matarbord; rengöringsborste; matare; medföljande förvaringsväska Två malningsskivor – grov och fin; större matarbord; matare
Före användning Kan förkylas i kylskåpet eller frysen så att du får en kall malningstemperatur när du mal kött.
Så här rengör du Kan inte diskas i diskmaskin – diskas för hand. Diskmaskinssäker (i övre ställ): endast plastdelar, dvs. krage, borttagbar bricka och matare. Diskas för hand: huvudfäste, malningsskruv, malningsskivor och kniv (för att inte förlora skärpa)
Kompatibel med Korvhorn (säljs separat), större matarbord (säljs separat), passersats till frukt och grönsaker (säljs separat)

Utöka möjligheterna med köttkvarnen

Följ ditt begär och gör ännu mer med din klassiska köttkvarn, med andra delar som säljs separat. Med passertillsatsen för frukt och grönsaker kan du göra sylt, såser och kompotter. Med korvhornet kan du mata in goda malna ingredienser till korv och med det större matarbordet blir det enklare att göra större satser.

Food strainer extension pack on red mixer

Guide till köttkvarnen

Hur du använder köttkvarnen med de två malningsskivorna.

 • Fin malningsskiva – 4,5 mm – tillagat kött för pålägg, hårda ostar, brödsmulor
 • Grov malningsskiva – 6 mm – rått kött till hamburgare och chilli, grönsaker till salsa och såser

När du har fäst kvarnen med skivan väljer du hastighet 4 på din köksmaskin för att starta.

Meat grinder grinding salmon

Para ihop den med korvhornet

Gör korvar från grunden så att du vet exakt vad som finns i dem. Från nötkött till kyckling eller fisk med örter, kryddor, vitlök eller ovanliga ingredienser som karamelliserad lök eller ärtor.

Korvhorn medföljer köttkvarnen i metall eller köps separat till den vanliga köttkvarnen. Du kan göra små eller stora storlekar.

Sausage stuffer attached to a black mixer

Para ihop den med passertillsatsen

Om du älskar mjuka och saftiga rätter kan du upptäcka glädjen med att passera. Du kan använda köttkvarnen i kombination med passertillsatsen (säljs separat) för att bearbeta mjuka frukter och kokta grönsaker hemma. Gör läckra sylter, puréer och såser med alla typer av konsistens. Varför inte börja med äppelsås eller tomatjuice?

Food strainer making apple sauce with red mixer

Köttfria malningstips

En köttkvarn är naturligtvis inte bara en köttkvarn. Vegetarianer som äter fisk kan göra fiskkakor, tonfiskravioli eller laxhamburgare. Vegetarianer och veganer kan få mycket nytta av den här praktiska delen när de gör växtbaserade rätter från grunden.

Experimentera med dina egna mexikanska bönhamburgare, falafels eller salsa och pålägg. Blomkålsris är ett underbart alternativ till ris; få kolhydrater och högt fiberinnehåll som du kan göra genom att mala blomkål.

Rice salad with pomegranata

Idéer om vad du kan göra med din köttkvarn

 • Salsa
 • Hamburgare
 • Korv
 • Falafel
 • Pålägg
 • Fiskkakor
 • Chili
 • Patéer
 • Barnmat
 • Raviolifyllning
Homemade burger with cheese and rucola

Varför välja en köttkvarn?

Till skillnad från en matberedare får du ett tillfredsställande och jämnt resultat med en köttkvarn. Eftersom alla ingredienser trycks genom malningsskivans hål betyder det att allt kommer ut jämnt. Om du till exempel lägger i en blandning av nötkött, svamp, vitlök och örter kommer allt att bearbetas och vara klart för din hamburgare, paj eller pastej. Voilà!

Homemade vegetable burger with tomatoes
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.