Flatblandaren är perfekt för att göra god smet till mjuka kakor och småkakor. Du kan också använda den till att blanda och mosa normaltunga eller tunga blandningar eller för snabb vispning eller stuvning. Den är starkare än en visp, rör in mindre luft och rör in ingredienserna gradvis. Ställ in KitchenAid-köksmaskinen på låg hastighet och öka sedan hastigheten tills du inte längre kan se separata ingredienser.
Gillar du strimlat kött? Undvik kladd och använd handsfree. När du gör långkok av kött som fläsk eller kyckling för att strimla det till en aptitretande måltid kan du göra det i köksmaskinen. Lägg det varma köttet i medelstora bitar i skålen. Montera flatblandaren. Börja i långsamt och öka sedan hastigheten gradvis tills köttet är ordentligt strimlat.
Fäst flatblandaren på köksmaskinen med fällbart drivhuvud eller hävarm för effektiv och noggrann blandning. De här flatblandarna är exklusivt utformade för att användas med KitchenAid-köksmaskiner och ger ett snabbt och utmärkt resultat varje gång. Var försiktig: Se till att strömmen är avstängd och hastigheten är inställd på 0 innan du fäster den på vispaxeln till köksmaskinen.
Flatblandare kallas flatblandare eftersom de har en platt/flat form. Den fungerar på så sätt att den drar runt ingredienserna i skålen samtidigt som en del av dem trycks genom hålen, och på så sätt blandas allt ordentligt. Flatblandare kan vara tillverkade av olika typer av material, till exempel är vissa tillverkade av rostfritt stål och andra har antistickbeläggning.
Vill du verkligen visa upp dina färdigheter? Du kanske föredrar en flatblandare med följsam gummikant för att skrapa kanterna i skålen. De här flatblandarna av metall med silikonvinge från KitchenAid ger snabbare blandning vid bakning, så du behöver inte stoppa maskinen och skrapa sidorna med en slickepott.
Vispa inte för hårt. Det är viktigt för att kakan ska bli lätt och luftig. Du måste blanda alla ingredienser noggrant och även få in luft i smeten. Men vispa inte för hårt – i så fall blir smeten tjock och seg. Varför? Eftersom det innebär att gluten bildas i smeten och det är inte önskvärt för bakverk.
Hitta en modell som är kompatibel med din köksmaskin och välj sedan det material som du föredrar.
Flatblandare: Modell 5KSM35CFB – aluminium med antistickbeläggning – tål maskindisk
Flatblandare av metall med silikonvinge: Modell 5KFE35T – belagd metall med sidodel i santopren – tål maskindisk
Flatblandare: Modell 5KSM5THFBSS – rostfritt stål – tål maskindisk
Flatblandare: Modell 5K452B – aluminium med antistickbeläggning – tål maskindisk
Flatblandare av metall med silikonvinge: Modell 5KFE5T – belagd metall med sidodel i silikon– tål maskindisk
Flatblandare: Modell 5K5A2B – aluminium med antistickbeläggning – tål maskindisk
Flatblandare: Modell 5K7FB – aluminium med antistickbeläggning – tål maskindisk
Flatblandare: Modell 5K7SFB – rostfritt stål – tål maskindisk
Flatblandare av metall med silikonvinge: Modell 5KFE7T – belagd metall med sidodel i silikon– tål maskindisk