Skip the navigation

Pastamaskin för italiensk mat

Älskar du italiensk mat? Testa att göra din egen pastadeg. Du behöver inte nödvändigtvis en pastamaskin för att kavla snygga ark. Med lite tålamod kan du göra det på traditionellt sätt med en brödkavel. Men det är mycket enklare med en pastamaskin – och ännu enklare med en elektrisk pastamaskin.

pasta-makers
eggs-and-flour-in-a-mixing-bowl-with-a-paddle-attachment

Så här gör du egen pastadeg med din köksmaskin

Det är anmärkningsvärt enkelt att göra pastadeg. Du behöver bara mjöl och ägg (eller din egen variant av dessa klassiska ingredienser). Så här gör du:


 1. Lägg mjöl och salt i köksmaskinens skål

 2. Fäst skål och flatblandare (flat beater)

 3. Vrid till hastighet 2 och tillsätt successivt ägg och lite vatten

 4. Blanda i 30 minuter

 5. Stäng av köksmaskinen och byt ut flatblandaren mot degkroken

 6. Vrid till hastighet 2 och knåda i två minuter

 7. Låt sedan degen vila


VÄLJ DIN KÖKSMASKIN
a69dc99a6644-stand-mixer-with-pasta-cutters-and-roller-3-piece-set

Förvandla din köksmaskin till en elektrisk pastamaskin

Nu när du har gjort pastadegen är det dags att kavla den. Du kan testa att göra det med en kavel, men du får allra bäst resultat med en pastamaskin med pastavals och skärare i rostfritt stål.


Och du behöver inte köpa någon extra köksutrustning för att kavla och skära till din egen färska pasta. Din pålitliga köksmaskin kan sköta allt åt dig.

b051965b9666-red-mixer-with-pasta-sheet-roller-attachment

Fulländad pastamaskin: pastavals och skärare i 3 delar

Om du vill bemästra konsten att göra perfekt pasta hemma är det här setet med pastavals och skärare i tre delar något för dig. De här tre tillbehören i kommersiell klass är tillverkade av rostfritt stål för att enkelt ge professionella resultat. Kavla först ut degskivorna med pastavalsen till den tjocklek du vill ha. Sedan kan du antingen använda arken för att göra lasagne eller ravioli, eller använda pastaskärarna för att göra spaghetti eller fettuccini.

KÖP PASTASETET

Så här gör du perfekta ark med pastavalsen

1. Ställ in köksmaskinen på hastighet 0

2. Sätt in pastavalsen i frontfästet

3. Dela upp degen i bitar och platta till den lite med händerna

4. Börja kavla med den största valstjockleken (inställning 1)

5. Glöm inte att strö lite mjöl på degen för att undvika att den klibbar

6. Vrid till hastighet 2 på köksmaskinen och börja mata in deg i valsarna

7. Vik degen dubbelt och kavla på nytt. Upprepa tills degen täcker valsens bredd.

8. Öka till valsinställning 3 och vidare stegvis i inställningarna för att få tunnare och tunnare ark.

pasta-roller-how-to

Hur tjock ska jag kavla pastadegen?

Tjockleken på pastaarket beror på vilken typ av pasta du ska göra. Spaghetti eller nudlar ska till exempel göras av ganska tjocka ark. Om du gör tortellini eller linguini måste den kavlade degen vara tunn och nästan genomskinlig.

Här är en praktisk guide till inställningarna för vår pastavals:

aea3e4c54acd-pasta-sheet-roller

1 eller 2: för knådning och kavling av deg

4fc3989427da-pasta-carbonara-with-pancetta

3: för tjock ”kluski”-pasta

2d719a722386-egg-noodles-with-meat-and-mint-on-top

4: för äggnudlar

c7a03232bd60-spaghetti-with-parsley

4 eller 5: för lasagne, fettuccini, spaghetti, ravioli

bce981093a91-fettuccine-with-sage-and-garlic

6 eller 7: för tortellini, tunn fettuccini, tunn linguini

891626111e09-linguini-pasta

7 eller 8: för linguini, ”änglahår”, capelli

acf4edd65960-different-pasta-shapes-made-with-pasta-press

Kul med pastamaskinen och pastapressen

Vilken form är din familjs favorit? Testa att göra den med pastapressen – sex olika former. Med sex utbytbara skivor är det här nyckeln till att göra proffsig spaghetti, bucatini, rigatoni, fusili, eller små eller stora makaroner. Den här fiffiga pastamaskinen kan användas med valfri köksmaskin från KitchenAid (utom den professionella köksmaskinen på 6,9 l). Mata in den hemgjorda pastadegen du har gjort med köksmaskinen och för den sedan runt trådskäraren för att skära pastan. Lätt som en plätt? Nästan! Det är riktigt roligt.

Visa pastapressen
eb27a36a5f01-fresh-homemade-spaghetti-strands

Se till att pastan inte klibbar ihop

Alla som har gjort pasta vet att det är viktigt att separera pastasträngarna efter att de har klippts, och att låta dem hänga och torka i minst 15 minuter innan de kokas. På så sätt behåller de sin form, och du undviker att de klibbar ihop och klumpar sig när du kokar dem. När pastan är helt lufttorkad kan du tillaga den direkt enligt ditt favoritrecept eller förvara den i en lufttät behållare och njuta av den upp till några månader senare.

6caf3c221e82-homemade-fresh-pasta-cooking

Vill du göra glutenfri pasta? Inga problem

Vetemjöl – som innehåller gluten – ansågs tidigare vara en nödvändig ingrediens i pasta. Det är definitivt inte fallet längre. Det finns gott om alternativ som du kan använda i en pastadeg för att göra god, glutenfri, färsk pasta.


Tapiokamjöl, rismjöl och potatismjöl fungerar utmärkt som ersättning och går bra att använda med pastamaskiner och skärare. Så du behöver absolut inte gå miste om dina favoriträtter med hemgjord pasta.

Pasta

Så här väljer du

Vilken pastamaskin passar dig?

Du tittar på
  532920e94114-making-homemade-pasta

  Var en passionerad pastatillverkare

  Konsten att göra pasta tillfredsställer alla sinnen. Det är inte snabbt och enkelt, men det gör det ännu mer tillfredsställande. När du har hittat ett pastarecept och en metod som passar dig kommer du att se fram emot att rulla upp ärmarna och göra det igen. Tänk på köket som en fristad där du kan njuta av varje stund när du mäter, blandar, mixar, kavlar, bankar, strör och skär. Det känns, luktar, och smakar underbart.

  Goda och ovanliga pastarecept

  Har du tröttnat på bolognese och tortellini? Färsk pasta är så mångsidigt att det passar med nästan vad som helst. Från rejäla vintergratänger till lätta, fräscha rätter. Här är några idéer du kan prova.

  3fddb1fd82d5-open-lasagne-with-roasted-vegetables-and-herbed-ricotta

  Öppen lasagne med rostade grönsaker och örtricotta

  UPPTÄCK
  0d6621bdfc65-turkey-and-mortadella-cannelloni

  Cannelloni med kalkon och mortadella

  UPPTÄCK
  5b63aac20ddd-potato-and-wheat-flour-fettuccine-with-mushrooms

  Svampfettuccini gjord på potatismjöl och vetemjöl

  UPPTÄCK
  b97b37007536-stainless-steel-pasta-make-attachment-with-pasta-dish

  Varför rostfritt stål?

  Som du ser är våra pastadelar till köksmaskinen tillverkade av rostfritt stål. Det innebär att de kan stå emot repor, lukt och fläckar. Köksmaskinens delar i rostfritt stål håller i åratal. Det ger dig mer än tillräckligt med tid för att få ut mesta möjliga av dem och skapa ditt eget signaturrecept.

  7e4876bb5161-pasta-roller-attachment-different-pasta-thickness

  Precis rätt tjocklek

  Det är svårt att få en jämn tjocklek på pastadegen när du kavlar för hand. Det är då en pastavalsmaskin kommer väl till pass. Anslut den till köksmaskinens frontfäste och sätt igång. Om du plattar till varje degbit lätt med handen kan du sedan mata den genom maskinen (strö över lite mjöl varje gång så att degen inte fastnar). Börja med den högsta av de åtta inställningarna och fortsätt genom att vika degen dubbel och mata in den igen tills den har fått önskad tjocklek.

  653156bbb307-ravioli

  Testa att göra ravioli

  Om ravioli är din favorit kan du förvandla den hemgjorda pastadegen till vackra raviolipaket. Kavla pastan med pastavalsen ungefär till inställning 5. Sedan kan du göra paketen för hand om du inte har en raviolivals. Lägg en tesked fyllning på pastan och platta sedan till och skär den med en pasta- eller pizzaskärare till fina små paket.

  64178be269fb-pasta-press-attachment-on-a-black-mixer

  Rent och snyggt i köket

  Varför inte använda en pastatorkställning för att slippa ha färsk pasta hängandes på klädhängare eller till och med på stolsryggar! Med spiralutformningen får du upp till tre meter torkutrymme, och den ger mer än tillräckligt med plats och luftflöde. Det innebär att du kan hålla köket rent och snyggt. Vår pastapress levereras i en praktisk förvaringsväska så att du kan ha alla skivdelar och tillbehör på samma plats. Det finns en plats för allt, så du kan alltid ha koll på var delarna är och vara redo för nästa gång.

  c97b9021444d-stand-mixer-with-ice-cream-maker-attachment-making-ice-cream

  Du kan göra så mycket mer med delarna till din köksmaskin

  Är du redo att utöka din repertoar? Med vårt spännande utbud av köksmaskinsdelar kan du skapa allt från falafel till korv och från glass till fruktjuice. Du kan till och med göra eget mjöl. De är enkla att montera och fästa, och rätt vad det är blir komplicerade recept enklare, förberedelserna snabbare och matlagningen ett rent nöje. 

  Köp köksmaskindelar