Skip the navigation

Köttkvarnar för läckra rätter

Älskar du att laga nyttig mat? Börja från grunden och förvandla ingredienserna med en köttkvarn. De här stadiga delarna till köksmaskinen (säljs separat) mal kött, grönsaker, ströbröd och mycket mer så att du får färska och kreativa rätter.

Stainless-steel-meat-grinder-on-mixer
Food-grinder-grinding-vegetables

Extra kraftig köttkvarn i metall

Du kan få en kvalitetsmalning på kortare tid med köttkvarnen och korvhornet. Det här är främst en köttkvarn och därför kan kyckling, kalkon, fläsk och nötkött malas snabbt och enkelt. Den här robusta och hållbara kvarnen gör också arbetet lättare med fisk, ströbröd, kryddor och örter till korv och hamburgare i pubstil. Bli expert på malning av grönsaker och frukt till salsa, köttfria hamburgare och andra rätter.

VISA DEN
Meat-grinder-on-cream-mixer-grinding-meat

Så här använder du köttkvarnen i metall

Du kan styra resultatet med hjälp av en valfri malningsskiva i rostfritt stål:

  • Fin: tillagat kött, till pålägg, hårda ostar, ströbröd

  • Medium: rått eller tillagat kött och kött till korv

  • Grovt: rått kött till hamburgare och chili eller grönsaker till salsa och såser

När du har fäst skivan väljer du hastighet 4 på köksmaskinen för att starta och trycka in ingredienserna med packaren.


Red-mixer-with-meat-grinder

Tips för en ren malning

Förbered och blanda allt i förväg och se till att ingredienserna är väl kylda. Den kalla temperaturen hjälper dig att få en ren malning. Du kan lägga alla ingredienser i frysen i 10 minuter eller själva köttkvarnen i kylen eller frysen innan du börjar.

Red-stand-mixer-with-sausage-stuffer

Så här väljer du köttkvarn

Aktiv
    Food-strainer-extension-pack-on-red-mixer

    Utöka möjligheterna med köttkvarnen

    Följ ditt begär och gör ännu mer med din klassiska köttkvarn, med andra delar som säljs separat. Med passertillsatsen för frukt och grönsaker kan du göra sylt, mos och kompotter. Med korvhornet kan du mata in goda malna ingredienser till korv och med det större matarbordet blir det enklare att göra större satser.

    VISA DEN
    Meat-grinder-grinding-salmon

    Guide till köttkvarnen

    Så här använder du köttkvarnen med de två malningsskivorna.

    • Fin malningsskiva – 4,5 mm – tillagat kött för pålägg, hårda ostar, ströbröd

    • Grov malningsskiva – 6 mm – rått kött till hamburgare och chilli, grönsaker till salsa och såser

    När du har fäst kvarnen med skivan väljer du hastighet 4 på din köksmaskin för att starta.


    Sausage-stuffer-attached-to-a-black-mixer

    Para ihop den med korvhornet

    Gör korvar från grunden så att du vet exakt vad som finns i dem. Från nötkött till kyckling eller fisk med örter, kryddor, vitlök eller ovanliga ingredienser som karamelliserad lök eller ärtor.


    Korvhorn medföljer köttkvarnen i metall eller köps separat till den vanliga köttkvarnen. Du kan göra små eller stora storlekar.

    VISA DEN
    Food-strainer-making-apple-sauce-with-red-mixer

    Para ihop den med passertillsatsen

    Om du älskar mjuka och saftiga rätter kan du upptäcka glädjen med att passera. Du kan använda köttkvarnen tillsammans med passertillsatsen (säljs separat) för att bearbeta mjuka frukter och kokta grönsaker hemma. Gör läckra sylter, puréer och mos med alla typer av konsistens. Varför inte börja med äppelmos eller tomatjuice?

    VISA DEN
    Cauliflower rice salad

    Köttfria malningstips

    En köttkvarn är naturligtvis inte bara en köttkvarn. Pescetarianer kan göra örtiga fiskkakor, tonfiskravioli eller laxburgare. Vegetarianer och veganer kan få mycket nytta av den här praktiska delen när de gör växtbaserade rätter från grunden.


    Experimentera med egna mexikanska bönburgare, falafflar eller salsa och pålägg. Blomkålsris är ett underbart alternativ till ris med få kolhydrater och högt fiberinnehåll som du kan göra genom att mala blomkål.

    Homemade-burger-with-cheese-and-rocket

    Idéer om vad du kan göra med din köttkvarn

    • Salsa

    • Hamburgare

    • Korv

    • Falafel

    • Pålägg

    • Fiskkakor

    • Chili

    • Patéer

    • Barnmat

    • Raviolifyllning


    Homemade-vegetable-burger-with-tomatoes

    Varför välja en köttkvarn?

    Till skillnad från en matberedare får du ett tillfredsställande jämnt resultat med en köttkvarn. Eftersom alla ingredienser trycks genom malningsskivans hål betyder det att allt kommer ut jämnt. Om du till exempel lägger i en blandning av nötkött, svamp, vitlök och örter bearbetas allt och görs klart för din hamburgare, paj eller pastej. Voilà!

    SE RECEPTET