Köttkvarnar för läckra rätter
Älskar du att laga nyttig mat? Börja från grunden och förvandla ingredienserna med en köttkvarn. De här stadiga delarna till köksmaskinen (säljs separat) mal kött, grönsaker, ströbröd och mycket mer så att du får färska och kreativa rätter.
Extra kraftig köttkvarn i metall
Du kan få en kvalitetsmalning på kortare tid med köttkvarnen och korvhornet. Det här är främst en köttkvarn och därför kan kyckling, kalkon, fläsk och nötkött malas snabbt och enkelt. Den här robusta och hållbara kvarnen gör också arbetet lättare med fisk, ströbröd, kryddor och örter till korv och hamburgare i pubstil. Bli expert på malning av grönsaker och frukt till salsa, köttfria hamburgare och andra rätter.
Så här använder du köttkvarnen i metall
Du kan styra resultatet med hjälp av en valfri malningsskiva i rostfritt stål:
Fin: tillagat kött, till pålägg, hårda ostar, ströbröd
Medium: rått eller tillagat kött och kött till korv
Grovt: rått kött till hamburgare och chili eller grönsaker till salsa och såser
När du har fäst skivan väljer du hastighet 4 på köksmaskinen för att starta och trycka in ingredienserna med packaren.
Tips för en ren malning
Förbered och blanda allt i förväg och se till att ingredienserna är väl kylda. Den kalla temperaturen hjälper dig att få en ren malning. Du kan lägga alla ingredienser i frysen i 10 minuter eller själva köttkvarnen i kylen eller frysen innan du börjar.
Så här väljer du köttkvarn
Utöka möjligheterna med köttkvarnen
Följ ditt begär och gör ännu mer med din klassiska köttkvarn, med andra delar som säljs separat. Med passertillsatsen för frukt och grönsaker kan du göra sylt, mos och kompotter. Med korvhornet kan du mata in goda malna ingredienser till korv och med det större matarbordet blir det enklare att göra större satser.
Guide till köttkvarnen
Så här använder du köttkvarnen med de två malningsskivorna.
Fin malningsskiva – 4,5 mm – tillagat kött för pålägg, hårda ostar, ströbröd
Grov malningsskiva – 6 mm – rått kött till hamburgare och chilli, grönsaker till salsa och såser
När du har fäst kvarnen med skivan väljer du hastighet 4 på din köksmaskin för att starta.
Para ihop den med korvhornet
Gör korvar från grunden så att du vet exakt vad som finns i dem. Från nötkött till kyckling eller fisk med örter, kryddor, vitlök eller ovanliga ingredienser som karamelliserad lök eller ärtor.
Korvhorn medföljer köttkvarnen i metall eller köps separat till den vanliga köttkvarnen. Du kan göra små eller stora storlekar.
Para ihop den med passertillsatsen
Om du älskar mjuka och saftiga rätter kan du upptäcka glädjen med att passera. Du kan använda köttkvarnen tillsammans med passertillsatsen (säljs separat) för att bearbeta mjuka frukter och kokta grönsaker hemma. Gör läckra sylter, puréer och mos med alla typer av konsistens. Varför inte börja med äppelmos eller tomatjuice?
Köttfria malningstips
En köttkvarn är naturligtvis inte bara en köttkvarn. Pescetarianer kan göra örtiga fiskkakor, tonfiskravioli eller laxburgare. Vegetarianer och veganer kan få mycket nytta av den här praktiska delen när de gör växtbaserade rätter från grunden.
Experimentera med egna mexikanska bönburgare, falafflar eller salsa och pålägg. Blomkålsris är ett underbart alternativ till ris med få kolhydrater och högt fiberinnehåll som du kan göra genom att mala blomkål.
Idéer om vad du kan göra med din köttkvarn
Salsa
Hamburgare
Korv
Falafel
Pålägg
Fiskkakor
Chili
Patéer
Barnmat
Raviolifyllning
Varför välja en köttkvarn?
Till skillnad från en matberedare får du ett tillfredsställande jämnt resultat med en köttkvarn. Eftersom alla ingredienser trycks genom malningsskivans hål betyder det att allt kommer ut jämnt. Om du till exempel lägger i en blandning av nötkött, svamp, vitlök och örter bearbetas allt och görs klart för din hamburgare, paj eller pastej. Voilà!