Hem>Support> Vanliga frågor
Hur kan vi hjälpa dig?
Vanliga frågor>Andra små hushållsapparater>Elvispar>Komma igång med elvispen> Vilken hastighet ska jag använda för elvispen?

Vilken hastighet ska jag använda för elvispen?

Elvispar från KitchenAid har variabla hastigheter så att du får bättre kontroll över det du gör. Se vilken hastighet du ska använda här...

Vare sig du blandar ner chokladbitar, gör muffins eller rör i cream cheese kan du se vilken hastighet du ska använda på elvispen här:

Elvisp med 5 hastigheter – Classic

Obs! Denna elvisp med 5 hastigheter ska alltid vara inställd på den lägsta hastigheten när du börjar blanda. Gå över till högre hastigheter efter behov.

Hastighet Tillbehör Uppgift
1 För långsam omrörning, blandning och i första början av all användning. Använd den här hastigheten till att blanda ned nötter, chokladbitar, riven ost, lök, oliver eller andra stora ingredienser. Blanda mjöl och andra torra ingredienser med vätskor eller andra fuktiga blandningar. Undviker att ingredienserna stänker.
2 Rör om smet och gelatinblandning. Blanda tjockare blandningar, t.ex. kakdeg. Mixa lättare färskostblandningar. Mosa potatis.
3 Blanda tjockare färskostblandningar. Mosa squash.
4–5 Blanda smör och socker. Blanda smet till muffins, bakpulverbröd, kaksmet och glasyr.

Tips! Visptillbehören i rostfritt stål är inte avsedda för att blanda eller knåda bröddeg.

Elvisp med fem hastigheter

Sladdlös elvisp

Obs! Denna sladdlösa elvisp startar alltid på den lägsta hastigheten (hastighet 1). Öka till högre hastigheter efter behov. Hastighetsindikatorn tänds med motsvarande siffra för varje hastighet.

Hastighet Tillbehör Uppgift
1 För långsam omrörning, blandning och i första början av all användning. Använd den här hastigheten till att blanda ned nötter, chokladbitar, riven ost, lök, oliver eller andra stora ingredienser. Blanda mjöl och andra torra ingredienser med vätskor eller andra fuktiga blandningar. Förhindrar att ingredienserna skvätter ut ur skålen.
2 Blanda pannkaksmet.
3 Blanda tjockare blandningar, t,ex, kakdeg. Mixa lättare färskostblandningar. Rör om smetar och gelatinblandningar.
4 Blanda tjockare färskostblandningar. Mosa potatis eller squash.
5 Blanda smet till muffins, bakpulverbröd, bröd, kakor och glasyr. Blanda smör och socker.
6 Vispa vispgrädde och mousse.
7 Vispa äggvitor och marängsmet.

Tips! Använd degkrokarna för att blanda och knåda bröddeg. Turbovisparna är inte utformade för det ändamålet.

Sladdlös elvisp

Elvisp med 9 hastigheter – Artisan

Obs! Denna elvisp med 9 hastigheter startar alltid på den lägsta hastigheten (hastighet 1). Öka till högre hastigheter efter behov. Hastighetsindikatorn tänds med motsvarande siffra för varje hastighet.

Hastighet Tillbehör Uppgift
1 För långsam omrörning, blandning och i första början av all användning. Använd den här hastigheten till att blanda ned nötter, chokladbitar, riven ost, lök, oliver eller andra stora ingredienser.
2 Blanda mjöl och andra torra ingredienser med vätska eller andra fuktiga blandningar. Knåda jästdeg (bröddeg, pizzadeg) med degkrokarna.
3 Blanda lös smet, t.ex. pannkakssmet eller våffelsmet.
4 Blanda tjockare smet, t.ex. kakdeg.
5 Blanda tjock smet som muffins- eller kaksmet. Mosa potatis eller squash.
6 Blanda smör och socker. Blanda glasyrer.
7 Avsluta blandning av kaksmet och annan smet.
8 Vispgrädde och mousse. Blanda flytande blandningar (milkshake, såser) och emulgera salladsdressingar.
9 Vispa äggvitor och marängsmet. Blanda flytande blandningar (milkshake, såser) och emulgera salladsdressingar.

Tips! Använd degkrokarna för att blanda och knåda bröddeg. Turbovisparna är inte utformade för det ändamålet.

Elvisp med nio hastigheter

Var den här artikeln till hjälp?
top
Välj en annan produkt

Jämför

Jämför produkter

Du får inte köpa fler än 3 produkter. Ta bort en produkt innan du lägger till en ny.