Skip the navigation
Pasta blir vegetarisk

Pasta blir vegetarisk

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

min läsning

2023-05-03

Pasta-goes-green-108-Pasta-Revolution.jpg

Den eviga kampen mot kolhydrater har äntligen hittat en allierad: grönsaker

ezgif-4-8c05a71b1f (1)

Helt ärligt, vem känner inte, minst en gång i veckan, en överväldigande lust att äta en rejäl tallrik pasta? Det kan vara konsistensen, formen eller såsen: den hemliga ingrediensen är ännu okänd men det finns något lockande i tanken på att stoppa in en gaffel makaroner eller spagetti i munnen, om vi inte skuldbelägger oss själva över mängden kolhydrater vi precis lassat in.

Det finns förstås trick för att klara av nackdelarna med kolhydrater, utan att ge upp nöjet i att äta pasta. Trick som gör oss nöjda utan att vi behöver offra så mycket. Hjälpen finns i de många fantastiska tillbehören som förvandlar KitchenAid-köksmaskinen till ett kulinariskt centrum som gör att du kan experimentera med ett otal tekniker och som ger en twist åt dina helvegetariska recept. Vi ska nu tillsammans se på hur mycket som går att göra med rätt verktyg, grönsaker och lite fantasi. Oroa dig inte, formen är densamma, det är ingredienserna som är annorlunda. Och skuldkänslan försvinner … som genom magi!

Zucchininudlar

pastagreen-IN-TEXT

Har du inte en grönsakssvarv?Fel, eftersom det här redskapet är oumbärligt när vi talar om grönsaksspaghetti. Du borde skaffa den för att komplettera din osvikliga uppsättning tillbehör till KitchenAid-köksmaskinen. Med grönsakssvarven kan du skapa den här zucchinispaghettin som du kan servera med vilken sås du vill. Vill du vara traditionell med en innovativ touch? Efter att ha kokat zucchinispaghettin kan du tillreda en pesto av avokado, svartkål, vitlök och pinjenötter: den härliga pestobasen som förstärks av avokado och kål ger dig en grön energiboost.

Linguine med sparris

I stället för att lägga till en sparrissås till din pasta, låt sparrisen spela huvudrollen i din maträtt! Skär sparrisen på längden med en potatisskalare för att göra tunna stavar som du sedan kokar i några minuter innan du lägger till en valfri sås, så länge den inte överskuggar den känsliga smaken av sparrisen. Tillsätt Pecorino Romano-ost och skivade mandlar. Det är en oförglömlig maträtt för dina gäster.

Zucchinilasagne

5KSMSCA P170128 14z.13558

Lasagne, symbolen för italiensk mat, är en maträtt som går att laga på tusen olika sätt. Därför är det ett lätt recept att laga på vegetariskt sätt. Ersätt pastaplattorna med zucchiniskivor som snabbt läggs i kokande vatten och lägg ihop dem med de övriga ingredienserna. Tillaga i ugnen på samma sätt som med en vanlig lasagne. Fyll den på traditionellt sätt med tomater, mozzarella och basilika. Om du vill ta ut svängarna lite mer kan du känna dig trygg med att det inte finns någon rätt som är lika enkel att anpassa! Prova goda alternativ med hummus, lite harissa och en pesto gjord på pistagenötter som du kan göra hemma.

Morotspaghetti

pastagreen-IN-TEXT

Med sitt hårda, krispiga kött är morötter perfekta för grönsaksspaghetti och med hjälp av grönsakssvarven kan du göra spaghetti utan ansträngning. Morotsspaghetti, både klassiska orange morötter eller den svarta sorten, har en konsistens som passar perfekt för såser av alla slag, inklusive pesto, som om det vore al dente-bucatinipasta. Prova denna spaghetti med en ragu av vitt kött, t.ex. kyckling eller kanin, eller seitan om du är vegetarian, tillsätt vitlök, persilja, koriander och en skvätt vitt vin.

Rödbetsravioli

pastagreen-MOSAIC

Överraskande nog går även ravioli, den godaste pastavarianten, att tillaga i grönsaksversion. Ta en rödbeta. KitchenAids Fresh Prep-skivare, det praktiska verktyg som kompletterar din matberedare, skivar alla grönsaker till den form du önskar på bara några sekunder. Du får tunna skivor som blir plattorna till din ravioli. Koka rödbetorna och börja med fyllningen. Fyllningen är en blandning av färsk getost och rivet citronskal, medan lite varm kikärtshummus som sås gör rätten lite extra krämig. Välj grönt!

    Import-Author - KitchenAid Chef

    KitchenAid Chef

    Dela vår passion för att skapa

    På KitchenAid förenar vi människor som älskar matlagning och bakning, tillredning och skapande. I över 100 år har KitchenAid arbetat på uppdrag av varje kock där ute. Våra klassiska verktyg är gjorda med dig i åtanke – de öppnar dörren till nya möjligheter och hjälper dig att få ut mesta möjliga av din matlagning.